Lid worden van Burmania

Word lid en ga de uitdaging aan!

Als je besluit lid te worden van Chr. Scoutinggroep Burmania ben je een échte Burmaniaan en zit je bij scouting. Er worden speciale activiteiten voor je georganiseerd zoals een scoutingmiddag op zaterdag, gezellige overnachtingen, een spannende dropping of een avontuurlijk weekend weg. Met als hoogtepunt het jaarlijkse zomerkamp in binnen- en buitenland! Wij kunnen ons bij Burmania voorstellen dat er nog genoeg vragen zijn voordat je besluit lid te worden. Wil je weten of scouting iets voor jou is? Kom dan kijken bij Burmania!

Aanmelden voor lidmaatschap

Nadat je aantal keer bent wezen kijken bij Burmania, kun je besluiten om lid te worden van de leukste scoutinggroep van Friesland! Het enige wat nodig is, zijn gegevens die ingevoerd worden in ons systeem. Deze gegevens kunt u doorgeven door het inschrijfformulier in te vullen en naar de ledenadministratie op te sturen via de post in verband met een handtekening. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om in te schrijven op de zaterdagmiddag bij de speltak waar uw kind meeloopt. Je krijgt een bevestiging wanneer de inschrijving voltooid is. Hoera, je bent dan lid van Burmania!

Scoutfit

Binnen Scouting en Burmania dragen wij een Scoutfit. Met deze stugge kleding identificeren wij ons als scouts en laten we zien dat we allemaal gelijk zijn. De Scoutfit bestaat uit een blouse, een geel-blauwe das, een dasring, een pet en een scoutingriem. De insignes voor de Scoutfit worden tijdens de installatie opgespeld en meegegeven. We zijn vaak actief bezig, maar daarvoor hebben we geen sportkleding nodig. Een gewone spijkerbroek of outdoorbroek is meer dan genoeg. De Scoutfit is aan te schaffen via Het Winkeltje in de Burbar in ons clubgebouw of via de Scoutshop van Scouting Nederland. De geel-blauwe das is alleen te koop bij Burmania.
Scouting leeuwarden scoutfit uniform

De installatie

De installatie is een traditie binnen scouting waarbij je nadat je lid wordt een belofte aflegt. Deze belofte houdt in dat je elkaar met respect behandelt, je best doet, goed voor de natuur bent en plezier maakt met elkaar. Tijdens dit ceremoniële moment zijn ouders, familie en kennissen van harte uitgenodigd om dit bijzondere moment mee te maken. Naast het ceremoniële gedeelte is er ook aandacht voor het geloof. Tijdens de installatie worden de insignes opgespeld op het uniform, de geel-blauwe das omgedaan en de pet of hoed opgedaan. Na de installatie ben je officieel een bever, welp, scout, explorer, roverscout of leiding!

Contributie en kosten zomerkamp

De contributie bij Burmania bedraagt voor iedere jeugdlid €19,00 per maand. De contributie draagt bij aan het realiseren van Scouting voor de jeugdleden van Burmania. Denk hierbij aan de zaterdagmiddagen, overnachtingen en weekenden. De kosten en de opzet voor het zomerkamp, die in de eerste week van de zomervakantie plaatsvindt, verschillen per speltak en vallen niet onder de contributie.

zomerkamp scouting leeuwarden

Overige vragen

Heeft nog vragen over? U kunt uw vraag natuurlijk ook stellen via het contactformulier of aan je contactpersoon bij Burmania. We helpen graag om onduidelijkheden weg te nemen.