Jubilerende Chr. Scoutinggroep Burmania breidt uit

Scouting is populair en dat merkt Chr. Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden. Door de toenemende belangstelling is Burmania in september 2019 uitgebreid met twee nieuwe groepen en zijn er plannen voor de toekomst. Daarnaast viert de scoutinggroep dit jaar ook nog haar 90-jarig bestaan.

Iedere zaterdag worden de leukste avonturen beleefd met als belangrijkste uitgangspunt: verhalen maken en gave activiteiten doen. Dit jaar wordt met veel activiteiten gevierd dat Burmania in 1929 is opgericht, waaruit de verscheidenheid van Scouting blijkt. Zo wordt op 28 september een kampvuurfestival gehouden, waarbij outdoor centraal staat: primitief koken, pionieren, fikkie stoken en optredens rond het kampvuur. In november wordt een groot spel in de binnenstad van Leeuwarden gespeeld, in de vorm van levend cluedo. In mei verzamelden 400 scouts zich in het bos van Elp om samen de verjaardag van Burmania te vieren tijdens een weekend kamperen.

Met een duidelijk verhaal en enthousiaste vrijwilligers weet Burmania kinderen en ouders in de omgeving van Leeuwarden te bereiken. Ouders willen dat hun kinderen weer naar buiten gaan en samen avonturen beleven. Af en toe een schram op de knie of een smerige broek hoort er allemaal bij. Scouting staat in het teken van samenwerken, code, outdoor, uitdaging en sport. Naast actieve spelen is er ook ruimte voor creativiteit en toneel. Deze variatie maakt Scouting uniek en ieder weekend weer anders.

Het spel van Scouting kan bij Burmania nu door nog meer kinderen gespeeld worden. Al een paar jaar groeit de belangstelling en is er sprake van lange wachtlijsten. Om in die behoefte te voorzien is na de zomer gestart met een nieuwe groep voor de leeftijdsgroepen bevers (5-7 jaar) en welpen (7-11 jaar).

Daarnaast zijn er plannen voor de toekomst. Ook de leeftijdsgroepen vanaf 11 jaar zullen groeien, waarvoor nieuwe groepen nodig zijn. Zo breidt Scouting bij Burmania verder uit en is het naast de grootste groep van Fryslân ook een van de grootste van Nederland.