scouting leeuwarden bevers

Bevers (5 - 7 jaar)

In september 2016 is Chr. Scoutinggroep Burmania gestart met een nieuwe speltak voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar: de bevers! Omdat we als Burmania blijven groeien hebben we sinds september 2018, twee bever takken: Castor en Pollux. De leiding van de bevers kan niet wachten om de bevers elke week een nieuw avontuur te laten beleven. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ben je voor jouw kind op zoek naar een leuke, uitdagende hobby? Kies dan voor de bevers!

 

 

Het spel van de bevers: Spelen in Hotsjietonia

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Hier beleven de bevers allerlei avonturen en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur en leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel. Ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn! Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven.

Ben je benieuwd naar de avonturen in Hotsjietonia? We laten je bij Burmania graag zien hoe leuk Scouting is. Vul het contactformulier in en kom kijken bij Scouting. 

bevers scouting leeuwarden

Spelenderwijs ontwikkelen

Alle activiteiten dragen op vele manieren bij aan de ontwikkeling van de bevers. Maar wat doen we nu precies? Dat is elke keer maar weer de vraag, elke scoutingmiddag proberen we zo leuk en uitdagend mogelijk te maken! Alles staat in het teken van ontwikkeling, plezier en uitdaging afgestemd op de leeftijd en de mix van jongens en meisjes.

Scoutfit en andere kleding

Bij Scouting en Burmania is het gebruikelijk om een uniform te dragen. Zo laten we onder andere zien dat we allemaal gelijk zijn. Daarnaast kan het Scoutfit ook tegen een stootje. Want wie uitdaging en avonturen beleeft, krijgt wel eens vieze kleren. Het uniform bij Scouting bestaat uit een Scoutfit (blouse), scoutingriem, scoutingpet en uiteraard de geel-blauwe Burmania-das! Meer informatie over lid worden.

De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Kom je kijken bij de bevers?

Benieuwd of Scouting echt iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan tot drie keer (gratis) kijken, want je beleeft Scouting pas echt door mee te doen! Er staat een bekwaam team van leiding klaar om uw kind een avontuurlijke zaterdagmiddag te geven. Kom en beleef Scouting bij de leukste scoutinggroep van Leeuwarden en begin je eigen avontuur. Laat uw gegevens achter en kom kijken bij Scouting.