Clubgebouw De Vesting


Burmania's clubgebouw, De Vesting genaamd, is in de jaren 90 gebouwd en staat aan het Kalverdijkje aan de oostkant van Leeuwarden. Net als onze groep, is het clubgebouw uniek. Volledig gebouwd van hout, met een zeer grote betonnen fundering. De Vesting heeft maar liefst tien spelruimtes waardoor alle speltakken een grote eigen ruimte tot hun beschikking hebben. Het gebouw is in het beheer van Stichting de Oldehove.

In het clubgebouw

Vanuit de middenruimte zijn aan de linker- en rechterzijde van De Vesting de Bevers, Welpen en Scouts bereikbaar. De bovenbouw heeft zich tegenover de Burbar gevestigd, op de eerste verdieping. De middenruimte is versierd met aandenkens van afgelopen jaren. Het gebouw is voorzien van allerlei gemakken om een zo compleet mogelijk onderdak te bieden aan alle leiding en leden van Burmania. Het moderniseren van ons gebouw staat bij ons hoog in het vaandel. Zo zijn afgelopen jaar de toiletten volledig gerenoveerd, het dak vernieuwd en de verlichting in de middenruimte vervangen door LED-verlichting.

Rondom het clubgebouw

Rondom het clubgebouw is een ruim grasveld waar buitenactiviteiten worden georganiseerd. We hebben een grote kampvuurkuil waar we regelmatig een gezellig kampvuur maken.

De Burbar

De Burbar is de plek waar we gezellig samenkomen voor- en na de middag om een bakje koffie te drinken en bij te kletsen of om te vergaderen. De Burbar is in de zomer van 2011 volledig gerestaureerd en gemoderniseerd. Met het oog op de toekomst is alles door vrijwilligers en maatschappelijk betrokken bedrijven gerealiseerd.

Verhuur van het clubgebouw

Het ruime clubgebouw is te huur voor andere scoutinggroepen, maar ook voor bedrijfsuitjes, familiedagen of voor andere activiteiten met grote groepen. Met een groot aantal ruimten, een bar, een kampvuurkuil en een grote ruimte in het midden van het gebouw zijn het aantal mogelijkheden groot. Het clubgebouw is uitgerust met een groot aantal bankjes en tafels. Daarnaast beschikt onze Bar over het één en ander voor in de keuken.

Kosten verhuur

De prijs voor het huren van het clubgebouw ligt per dag tussen de €75,00 en €125. Hierbij kunt u in overleg gebruik maken van een aantal spelruimtes, de middenruimte en/of de barruimte. De kampvuurkuil is los te huur voor €40,00 per dagdeel. Hierbij kunt u gebruik maken van de houtvoorraad (kosten zijn €25,00 of zelf hout meenemen) en de toiletten. Het clubgebouw is doordeweeks beschikbaar. Aangezien Burmania zelf activiteiten heeft op zaterdag, kan er in overleg gekeken worden naar de mogelijkheden voor weekenden. Voor meer informatie en vragen, neem contact op via het contactformulier.
Het is helaas niet mogelijk om het clubgebouw te huren voor evenementen waarbij alcohol geschonken wordt in verband met vergunningen. Daarnaast is het gebouw niet geschikt voor verhuur in de zomer voor zomerkampen van meer dan drie dagen in verband met sanitaire voorzieningen. De speltakken van Burmania zijn zelf in de eerste week van de zomervakantie Noord-Nederland op zomerkamp en gebruiken daarvoor en tijdens deze kampen het gebouw ter voorbereiding.

Foto's gemaakt door Thom Klaver.