Beleef onvergetelijke avonturen samen met andere vrijwilligers en jeugdleden van Burmania. Ontwikkel je in leiderschap, creativiteit en teamgevoel. Wat wordt jouw verhaal?

Leiding worden


Elke zaterdag staat er weer een grote groep enthousiaste leiding klaar om de kinderen een fantastische middag te bezorgen! Zij doen dit vrijwillig. Bij elke speltak zit een vaste groep leiding die activiteiten bedenkt. Deze spellen zijn toegespitst op de betreffende leeftijdsgroep.  Een meisje van 8 vindt natuurlijk andere dingen leuk dan een jongen van 14. De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

Vrijwilliger worden?

Wil je leiding worden of op een andere manier helpen? Waarschijnlijk kunnen we je hulp goed gebruiken! Als leiding kom je in contact met nieuwe mensen, ben je elke week creatief bezig met het bedenken van spelen en ontwikkel jij je competenties als spelleider of als teamleider. Hiernaast staat het mooi op je CV en kun je, in samenwerking met de begeleiding die je krijgt, studiepunten verdienen voor je opleiding. Lijkt het je wat? Het enige wat we van je vragen is of je voor je eerste kijkdag een 'Verklaring Omtrent Gedrag' wilt inleveren. Vul het contactformulier in voor een afspraak en kom kijken.

Scouts Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy. Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van gekwalificeerde leiding.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze speltakken, de welpen en de scouts, zijn altijd blij met enthousiaste 'nieuwe leiding'. De opkomsten die je meedraait duren 3,5 uur.  Ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven en kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op via het contactformulier.

Kom kijken en ervaar Scouting

Lijkt het jou leuk om Scouting te beleven en te maken voor de jeugdleden van Burmania? Kom dan kijken bij één van de speltakken. Het leidingteam laat je graag zien wat er allemaal te beleven valt. Meer dan genoeg om je te ontwikkelen als individu en teamplayer. Kom je kijken bij Scouting als vrijwilliger? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Meer informatie over lid worden?

We kunnen ons bij Burmania voorstellen dat er vragen zijn rondom het lid worden van Scouting. Meer informatie is te vinden op de pagina over lid worden.