Wij zijn Chr. Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden. Één van de grootste en oudste groepen van Nederland en gevestigd in Leeuwarden. Bij Burmania beleef je elke week een nieuw avontuur met mooie verhalen! Wat wordt jouw verhaal?

Over Burmania

wat doe je bij scouting

 

Wij zijn Chr. Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden

één van de grootste en oudste groepen van Nederland en gevestigd in Leeuwarden. Bij Burmania beleef je elke week een nieuw avontuur! Hoe? Elke zaterdagmiddag komen er van 14:00 tot 17:00 ongeveer 250 kinderen bijeen bij ons clubgebouw 'de Vesting' om stoere en leuke activiteiten te doen en samen veel plezier te beleven.

Wat dacht je van een lekkere pizza bakken op een echt kampvuur of een spannende speurtocht met knotsgekke opdrachten? Of een middagje sporten, knutselen of toneelspelen. Bij Burmania is alles mogelijk! Naast de ‘gewone spelmiddagen’ organiseren we af en toe ook avondactiviteiten zoals een dropping of een overnachting geheel in thema. We organiseren ook weekenden weg bijvoorbeeld een weekend kamperen in het bos. Het hoogtepunt is elk jaar weer het zomerkamp. Een week vol plezier en avontuur in binnen- of buitenland!

Wat doe je dan bij Scouting? Bij Scouting maak je verhalen. Om deze verhalen te kunnen maken, helpt Scouting vanuit de spelvisie zoals Scouting Nederland deze handig heeft opgesteld. Aan de hand van SCOUTS gaan wij elk weekend een nieuwe activiteit tegemoet. De spelvisie staat voor:

S
Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.

C
Code en traditie zijn onze basis, de wet & belofte onze waarde.
O
Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
U
Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
T
Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
S
Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.

Identiteit

Burmania heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Burmania is een christelijke Scoutinggroep waar ruimte is voor alle geloven en overtuigingen. Dit is te vergelijken met een christelijke basisschool qua normen en waarden. We bidden bij grote, officiële, bijeenkomsten, maar ook op weekenden voor het eten. Tijdens weekenden of op kampen besteden wij op zondag aandacht aan het geloof.

christelijke scouting leeuwarden

Leeftijden en speltakken

Bij Burmania ben je welkom vanaf vijf jaar. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen die 'speltakken' worden genoemd waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5 t/m 77 t/m 11, 11 t/m 15, 15 t/m 17 en 17 jaar en ouder. Klik op je leeftijd voor meer informatie. Leiding worden? Dat kan natuurlijk ook. Je volgt dan een leidingtraining waarbij je na afronding een door Scouting Nederland erkend certificaat krijgt. Ook hebben we altijd vrijwilligers nodig voor andere taken. Voor oud-leiding heeft Burmania de Plus-scouts.

Clubgebouw 'De Vesting'

Het clubgebouw van Chr. Scoutinggroep Burmania is te vinden aan het Kalverdijkje in Leeuwarden. Met een ruim terrein aan gras en bomen is er genoeg ruimte om ons uit leven en het spel van scouting te maken. De Vesting biedt ons al meer dan vijfentwintig jaar een clubgebouw waar we trots op mogen zijn. Met meer dan tien speltak ruimtes, een bar met keuken en een grote ruimte zijn de mogelijkheden om Scouting te beleven enorm. Meer weten over het clubgebouw van Burmania.

Organisatie

Alle leiding vormt samen met de plusscouts de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de (grotere) gezamenlijke activiteiten. Een aantal keer per jaar is er een vergadering waarin zaken worden besproken als de begroting en groepsontwikkeling. Eens per jaar is er een algemene ledenvergadering, waarbij alle leden en ouders van Burmania welkom zijn.

wat doe je bij scouting