Bij Burmania is het mogelijk om al vanaf vijf jaar oud Scouting te beleven. Met een groot aantal leeftijdsgroepen is het voor iedereen mogelijk om lid te worden van Scouting.

Leeftijden

wat doe je bij scouting

Bij Burmania is het mogelijk om al vanaf vijf jaar oud Scouting te beleven. Met een groot aantal leeftijdsgroepen is het voor iedereen mogelijk om lid te worden van Scouting. In de afgelopen tientallen jaren heeft Burmania het aanbieden van op maat gemaakte activiteiten tot in de puntjes eigen gemaakt. De activiteiten die gedaan worden zijn gebaseerd op de behoeften en de wensen van de leden in het kader van de spelvisie van Scouting Nederland. Is Scouting iets voor jou? Vul het contactformulier in, kom langs en beleef Scouting bij Burmania! Voor sommige groepen is er een wachtlijst, je kan hier altijd naar informeren als je contact opneemt.

Speltakken

Burmania heeft verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep elke zaterdag leuke activiteiten doen. De leeftijdsgroepen zijn: 5 tot 7 jaar (bevers), 7 tot 11 jaar (welpen), 11 tot 15 jaar (scouts), 15 tot 17 jaar (explorers) en 17 jaar en ouder (roverscouts/leiding/plusscouts)

Bevers (5 - 7 jaar)

Bij de bevers van Burmania leren de kinderen van 5 tot 7 jaar hoe het is om te leren over de natuur en hierin bezig te zijn. Ieder weekend staat er weer een ander thema in de schijnwerpers waar de kinderen mee aan de slag gaan. Meer weten over de bevers.

Welpen (7 - 11 jaar)

Trek er samen met andere welpen erop uit om de grappigste dingen te leren en de spannende avonturen te beleven. Bij de welpen van Burmania wordt er ieder weekend een nieuwe activiteit in thema gedaan waarbij plezier en uitdaging centraal staan. Meer weten over de welpen.

Scouts (11 - 15 jaar)

Scouts die door het doen van super leuke activiteiten zich ontwikkelen. Dat is scout zijn bij Burmania. Ieder weekend gaan de scouts van Burmania aan de slag met nieuwe uitdagingen waarbij samenwerken en handen uit de mouwen steken, belangrijke factoren zijn. Meer weten over de scouts.

Explorers (15 - 17 jaar)

Het zelf bedenken van een uitdagend en leuk programma is voor de explorers van Burmania ieder weekend het spel van Scouting. Na dat er voor jou spelen zijn bedacht bij de bevers, welpen en scouts, is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. Meer over de explorers.

Roverscouts (17 - 20 jaar)

Bij de roverscouts van Burmania ben je zelf verantwoordelijk voor de activiteiten tijdens jouw scoutingactiviteit. Dit betekent dat je zelf het feestje maakt! Alle ruimte om samen met je mede-roverscouts een fantastische middag of avond te beleven. Lees meer over de roverscouts.

Vrijwilligers: Leiding

De vrijwillige leiding is dé drijvende kracht achter Burmania. Bij de leiding werk je samen in een team om iedere week een uitdagende activiteit te organiseren voor de jeugdleden van jouw speltak. Naast het organiseren van activiteiten beleef je als leiding, net als de jeugd, de leukste avonturen. Lees meer over de leiding.

Kom kijken en ervaar Scouting

Om te kunnen zeggen of je Scouting leuk vindt of niet, moet je het eerst ervaren. Daarom mag je 3 keer gratis komen kijken bij de speltak van jouw leeftijd. Iedere speltak beleeft elke zaterdag een heus avontuur in het thema van Scouting.

Meer informatie over lid worden?

We kunnen ons bij Burmania voorstellen dat er vragen zijn rondom het lid worden van Scouting. Meer informatie is te vinden op de pagina over 'lid worden'.

wat doe je bij scouting