Scouts (11 – 15 jaar)

Bij de scouts ligt het avontuur voor het oprapen zoals droppingen, wedstrijdspelen, pionieren, kamperen en het maken van vuur. Scouts leren samenwerken, krijgen steeds meer zelfstandigheid en weten zichzelf te redden. Natuurlijk staat het plezier en de gezelligheid voorop bij Scouting.

Maak samen de leukste avonturen mee

Als je net scout bent of komt kijken, leer je vooral de groep kennen. Je doet aan alle activiteiten mee en hier doe je dan ook veel basiskennis. Je leert handige knopen waar je in de praktijk wat aan hebt en hoe je samen jouw tent opzet. Wanneer je wat langer bij de scouts zit, zul je veel meer zelfstandig gaan doen en begin je handige vaardigheden te leren. Je leert op je eigen manier met materiaal omgaan en kijkt waar je interesses liggen. Vervolgens wordt het voor jou tijd om je kennis over te dragen aan de jongens of meiden die net bij de Scouts zitten. Je zult merken dat je erg goed bent in bepaalde aspecten van scouting. Je kan dan kennis maken met een leidinggevende rol binnen jouw patrouille (jongens) of ronde (meisjes).
De Scouts zijn verdeeld in jongens en meisjes groepen. Bij de jongens heten deze groepen de Gemme Troep en De Loor Troep, De Loor Troep is vernoemd naar de oprichters van Burmania. De Gemme Troep is vernoemd naar Gemme van Burmania. Bij de meiden hebben we sinds september 2019 een hele nieuwe speltak: de BesterVendel. Daarnaast hebben we ook nog de Bedezovendel, de naam is een afkorting van 'bescherm de zoogdieren'.

 

Jongens: Gemme Troep & De Loor Troep

Bij de scouts ben je met ontzettend veel verschillende activiteiten bezig. Denk bijvoorbeeld aan actieve spelen of sporten, maar ook aan creatieve activiteiten zoals het maken van je eigen stripverhaal. Het kan allemaal bij de scouts van Burmania. Uiteraard werk je bij Scouting aan vaardigheden waar je écht wat aan hebt. Handige knopen, vuur stoken of het leiding nemen in jouw patrouille. Alles bij de scouts staat in het teken van het beleven van avonturen en maken van verhalen. Kom jij kijken bij de scouts?

 

Meisjes: Bedezovendel

De meiden bij de scouts van Burmania weten hoe het is om de eigen boontjes te doppen. Samen trekken zij erop uit om avonturen te beleven en te werken aan het groepsgevoel. De scouts weten het op elk moment gezellig te maken met de middelen die zij hebben. Daarnaast ontwikkelen de scouts zich op sociaal vlak door samen te werken met de scouts op hun heen. De leiding van de meiden biedt de kaders waarin de scouts zichzelf kunnen uitleven en plezier kunnen beleven. Kom jij ervaren hoe Scouting is voor meiden van deze leeftijd? Kom drie keer kijken!

BesterVendel

Het BEre STERke Vendel, dat is waar het Bester Vendel voor staat. Bij de Bester Vendel laten we elke zaterdagmiddag zien wat we in huis hebben. Dit doen we tijdens leuke spellen waarbij samenwerking voorop staat en ook scoutingtechnieken zoals vuur maken en pionieren komen aan bod.
Maar het belangrijkste bij het Bester Vendel is de gezelligheid en het plezier dat we met z’n allen maken.
Wil je meer weten over wat wij zoal doen op een zaterdag middag, volg dan onze instagram: burmania_bestervendel
Wil jij ook beleven hoe het is om bij de Bester te horen? Kom dan 3x kijken!

Kom kijken en ervaar Scouting

Ben je benieuwd naar Scouting bij Burmania? Kom dan kijken om te ervaren of Scouting iets voor jou is. Elk weekend staat er weer een nieuw avontuur op je te wachten. Laat je meenemen in het spel van Scouting en ga de uitdaging aan.

Meer informatie over lid worden?

We kunnen ons bij Burmania voorstellen dat er vragen zijn rondom het lid worden van Scouting. Meer informatie is te vinden op de pagina over 'lid worden'.