Bij de explorers bepaal je zelf wat er zaterdags gaat gebeuren in het teken van Scouting. Organiseer zelf en beleef samen. Bij de explorers krijg je alle ruimte voor jouw creativiteit.

Explorers (15 - 17 jaar)

 

Bij de explorers zitten stoere jongens en meiden van 16 en 17 jaar. Zij hebben veel vaardigheden en kennis opgedaan bij de welpen en scouts en brengen dit in de praktijk door zelf activiteiten te bedenken en uit te voeren. Zowel in binnen- als in buitenland. Zoals kanoën in de ardennen of een hike met rugzak lopen in Duitsland tijdens het jaarlijkse zomerkamp. Ook bij de explorers is variatie belangrijk. Sport en spel horen er dus ook bij. Denk aan een gezellige quizavond of een race tegen de klok met opdrachten in het centrum van Leeuwarden. Wat je maar wilt.

Zelfstandig, eigen initiatief en vooral plezier

De explorers zijn zeer zelfstandig. Ze runnen hun afdeling eigenhandig, door het kiezen van een voorzitter, het maken van belangrijke beslissingen en het verdelen van taken. Explorers hebben geen leiding meer maar 'begeleiding'. De begeleiding geeft advies, motiveert waar nodig en helpt als een plan in het water dreigt te vallen. Dankzij deze opzet leren explorers om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op, werken samen en ontwikkelen zich continu.
Bovenal zijn de explorers van Burmania een gezellige speltak waarbij de nadruk ligt op samen plezier hebben. Daarnaast ondersteunen de explorers de andere speltakken af en toe. Zoals het helpen bij de jaarlijkse Boerenkoolmaaltijd of als 'vos' verkleedgaan in de stad tijdens de jaarlijkse vossenjacht.

Meer informatie over lid worden?

We kunnen ons bij Burmania voorstellen dat er vragen zijn rondom het lid worden van Scouting. Meer informatie is te vinden op de pagina over 'lid worden'.

Kom kijken en ervaar Scouting

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de Explorers en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt een aantal keer per seizoen plaats en is voor nieuwe leden van een speltak.