Roverscouts (17 - 20 jaar)

scoutfit insignes roverscouts
Jongeren vanaf 17 en 18 jaar zijn welkom bij de stam. Door Scouting Nederland worden dit de Roverscouts genoemd. Bij de Stam ervaar je Scouting op de manier die jou aanspreekt. Stamleden hebben een duidelijke eigen inbreng en zijn zeer zelfstandig. Zij organiseren hun eigen activiteiten, helpen bij evenementen, houden financiële acties voor de groep en natuurlijk gezellige avonden. Ook organiseren ze zelf het jaarlijkse zomerkamp op een prachtige locatie in het buitenland. Hierbij worden avontuurlijke activiteiten ingepland zoals kanovaren, een hike lopen door de bergen of abseilen.
De rol van de stam binnen de groep is duidelijk. Dienen. Tijdens je periode op scouting heb je veel scoutingvaardigheden geleerd. Zo is het niet gek dat jij een leiding-avond organiseert of contact legt met een buitenlandse scoutinggroep om hier een terrein te reserveren. Ook heb je een aandeel in werkgroepen en neem je actief deel aan, bijvoorbeeld, de groepsraad.
De begeleiding bij de stam heet een 'adviseur'. Zij zijn meer op afstand aanwezig tijdens een opkomst. Na twee jaar stam heb je de mogelijkheid door te groeien naar leiding of in een andere vrijwilligersfunctie. Je hebt dan alle gereedschap in huis om zelf je kennis over te dragen op de kinderen en jongeren. En om natuurlijk elke week weer gave activiteiten te organiseren.

Voor alle vragen over de stam, het programma en de opkomsten kun je contact opnemen!

Meer informatie over lid worden?

We kunnen ons bij Burmania voorstellen dat er vragen zijn rondom het lid worden van Scouting. Meer informatie is te vinden op de pagina over 'lid worden'.

Kom kijken en ervaar Scouting

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de Roverscouts en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt een aantal keer per seizoen plaats en is voor nieuwe leden van een speltak.