Welpen (7 – 11 jaar)

 

Leef je uit bij de Welpen

Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud en op zoek naar avontuur en uitdaging? Dan is de welpen misschien wel iets voor jou! Bij de welpen staat actief bezig zijn en uitdaging centraal. Elke zaterdag staat er weer een nieuwe middag voor jou en je leeftijdsgenoten klaar. Denk bijvoorbeeld aan actieve spelletjes of het oplossen van een moeilijke puzzel. Het kan allemaal bij Scouting. Bekwame leiding zorgt ervoor dat jij jezelf kan zijn en plezier kan hebben samen met anderen. Want wat is er nu mooier dan samen met leeftijdsgenoten je uitleven in de natuur en in het clubgebouw van Burmania?

Op avontuur met Bagheera, Lowie en meer!

Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle. Hierbij is er ruimte voor avontuur, creativiteit, sport en spel. Maar wat je precies doet tijdens een middag is altijd weer een verrassing! De welpen zijn onderverdeeld in vier groepen die we speltakken noemen. In totaal praten we hier over ongeveer 100 jongens en meisjes!

 

Jongens: Horde 1, Horde 2 & Horde phi

Burmania heeft sinds september 2019 niet meer twee jongens welpengroepen, maar dat zijn er 3 geworden! Namelijk: Horde 1, Horde 2 én de nieuwkomer Horde phi. De jongens kunnen bij Burmania alle energie kwijt door het doen van actieve spelen. Natuurlijk is er bij Horde 1, Horde 2 en Horde phi ook ruimte voor creatieve spelen waarbij je het hoofd goed moet gebruiken. Aan de hand van de spelvisie van Scouting Nederland worden de activiteiten georganiseerd en biedt Scouting veel variatie voor jongens van 7 tot 11 jaar.

 

Meisjes: Woepskring & Drintelkring

Bij Burmania zijn er twee speltakken voor meisjes van 7 tot 11 jaar, namelijk de Woepskring en Drintelkring. Deze stoere meiden barsten van de energie en gaan ieder weekend een nieuw avontuur beleven in het thema van Scouting. Van een survivalrun tot aan knutselen. De meisjeswelpen zitten niet stil! Ook bij de meisjeswelpen staat er een groep vrijwilligers klaar die de zaterdag van uw kind weer onvergetelijk maakt.

 

Kom kijken en ervaar Scouting

Lijkt het je leuk om te komen kijken bij Scouting? Kom gerust drie keer gratis kijken om erachter te komen of het iets voor jou is. De leiding van de welpen laat je zien hoe gaaf Scouting kan zijn. Vul het contactformulier in of kom langs bij het clubgebouw ‘De Vesting’!