Parkeergarage Vesting

Voor het parkeerprobleem aan het noordelijk deel van het Kalverdijkje komt voor eens en altijd een oplossing. Onder het clubgebouw van Christelijke Scoutinggroep Burmania wordt medio 2017 een parkeergarage gerealiseerd die plaats moet bieden aan 222 voertuigen. Dat is gemeente Leeuwarden gisteravond overeengekomen met de verenigingen die zetelen aan het Kalverdijkje: Northern Stars, Voetbalclub Leovardia en Burmania.
Voor realisatie in de zomermaanden is gekozen omdat leden van de scoutinggroep dan hun kampen en de gebruikelijke zomerstop hebben. De bijgevoegde foto’s zijn reeds vrijgegeven door de gemeente Leeuwarden. Let wel: het gaat hier om een parkeergarage in Rotterdam-Centrum die als voorbeeld moet dienen voor het te realiseren exemplaar aan het Kalverdijkje.
Op een vraag van een scoutinglid of zijn fiets in de toekomst ook in de nieuwe parkeergarage kan worden geparkeerd, is vooralsnog geen antwoord gegeven door de beleidsmedewerkers van de gemeente.
Het bestuur van Burmania verwacht in september van dit jaar meer duidelijkheid te kunnen geven over de prijzen, abonnementen en vaste plek-aanvragen van de parkeergarage.
De gemeente heeft overigens laten weten open te staan voor suggesties voor de naamgeving van de parkeergarage.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer een Burmaniaan deze naam verzint! Heb jij ideeën? Stuur een bericht naar: kijken@burmania.nl.
Wordt vervolgd……
 

12891050_935532676516533_4681316232722842532_o

De parkeergarage van Rotterdam-Centrum dient als voorbeeld