Burmania lanceert campagne ‘Vrijwilliger Vrijdag’

2021 is het nationale jaar van de vrijwilliger. Een jaar om vrijwilligers door het hele land in het zonnetje te zetten en om meer mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk. Chr. Scoutinggroep Burmania te Leeuwarden organiseert elke week activiteiten voor kinderen en jongeren, wat zonder vrijwilligers niet mogelijk zou zijn. Daarom lanceert de Scoutinggroep haar eigen campagne binnen het jaar van de vrijwilliger: de ‘Vrijwilliger Vrijdag’.

Suzanne (22) is leiding bij Burmania: “Ik ben er van overtuigd dat Scouting goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren veel op sociaal en emotioneel gebied, werken onbewust aan hun zelfstandigheid, creativiteit, inzicht en nog vele andere dingen. Ik vind het heel leuk dat ik daarin een bijdrage kan leveren.

Vrijwilligers zijn waardevol
Sinds 1929 maakt de leiding van de Burmaniagroep uit Leeuwarden leuke en uitdagende activiteiten voor kinderen en jongeren tussen de vijf en achttien jaar oud. Anno 2021 is Burmania uitgegroeid tot een groep van ongeveer 240 jeugdleden. Deze kinderen worden elke zaterdag begeleid door meer dan 100 vrijwilligers. De ‘leiding’ bedenkt activiteiten en voert ze uit, en zorgt dat iedereen een leuke middag beleeft. Bij Burmania gaat het om het maken van verhalen.

Deze activiteiten kunnen van alles zijn: koken en puzzels oplossen, maar ook wandeltochten en weekendjes weg. Naast deze activiteiten op de zaterdagmiddag wordt er één keer per jaar een zomerkamp georganiseerd. Ook zijn er vrijwilligers die zorgdragen voor materiaal, die schoonmaken, bestuurswerk doen of helpen bij de verbouwing. Zonder hen zou Burmania niet kunnen draaien.

Vrijwilliger Vrijdag
Burmania zet dit jaar haar eigen vrijwilligers in het zonnetje. Dit doen ze door een beeld te schetsen van een aantal van haar vrijwilligers: Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat vinden ze zo leuk aan Scouting? Uit deze vragen komen allerlei verschillende antwoorden, waarmee een uniek profiel van iedereen kan worden geschetst. Samen met een foto komt er eens in de twee weken een vrijwilliger op de sociale media van Burmania, onder de noemer #vrijwilligervrijdag.

Eén van die vrijwilligers is Suzanne (22). Ze is zeven jaar geleden bij Burmania terecht gekomen via een vriendin en is nu al vier jaar actief als leiding van de padvindsters (meisjes tussen 11 en 15). Ze vertelt: “Ik vind het als leiding heel belangrijk en heel mooi om te zien dat de kinderen die bij een groep komen zich heel erg ontwikkelen en veel plezier maken. Ze leren dingen die ze niet altijd op school meekrijgen of aangeleerd krijgen. Je ziet kinderen door de jaren heen groeien. Ik ben er van overtuigd dat Scouting goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren veel op sociaal- en emotioneel gebied, werken onbewust aan hun zelfstandigheid, creativiteit, inzicht en nog vele andere dingen. Ik vind het heel leuk dat ik daarin een bijdrage kan leveren.”

Wil je zien hoe deze vrijwilligers Burmania maken? Kijk dan op de social media pagina’s van de groep:
Instagram: scoutinggroep_burmania
Facebook: Christelijke Scoutinggroep Burmania