75 jaar bevrijding

Herdenkingssteen om een steentje bij te dragen aan de Dodenherdenking

Ieder jaar helpt Chr. Scoutinggroep bij de dodenherdenking in Leeuwarden. Door omstandigheden is onze assistentie op de oude manier niet nodig. Om toch als scoutinggroep een steentje bij te dragen hebben scoutinggroepen uit het hele land passende ideeën bedacht. Onder andere: Een herdenkingssteen.

Hoe kan ik meedoen?

Heel simpel, maar een groot gebaar. Pak een steen uit de voor- of achtertuin en schilder deze in de kleur wit, blauw of rood. Op deze manier creëren we samen de vrijheidsfakkel! Je mag trouwens ook je naam erop zetten. Dat mag je zelf weten.

Hoe komt mijn steentje op de juiste plek?

Je mag je steentje in de daarvoor bestemde bakken doen. We hebben twee leiding die een bak in de voortuin hebben staan en ze naar de Prinsentuin in Leeuwarden brengen. Let goed op de vrijheidsfakkel bij de bak. Dan weet je dat je goed zit. Je vindt de bakken op onderstaande adressen:

  • Dotingastate 106 in Leeuwarden
  • Van Sytzamastraat 9a in Leeuwarden

Je kan je steentje tot en met maandag 4 mei 12:00 inleveren. Daarna zorgt de leiding ervoor dat de steentje naar de Prinsentuin komen. We maken foto’s, dus we kunnen jullie het kunstwerk na de tijd ook delen.

Wil je meer weten?

Kijk dan op vrijheid.nl en lees de bijzondere verhalen over 75 jaar bevrijding.