Talentenfeest 23 april

“Wat is Scouting? Knopen, hutten bouwen en koekjes verkopen, toch?" Dat is wat we vaak horen. Door corona hebben we mensen van buitenaf, inclusief ouders/verzorgers van leden, niet meer kunnen laten zien wat Scouting is en wat hun kinderen eigenlijk doen tijdens een opkomst. Enorm jammer, want Scouting is zoveel meer dan alleen knopen, hutten bouwen en koekjes verkopen. Burmania heeft namelijk heel veel meer te bieden: van vuur maken en pionieren tot muziek maken en theaterspel. Deze talenten maken Burmania tot de mooie groep die we zijn.

Om iedereen te laten zien wat we nou écht doen bij Scouting introduceren we dit jaar het Talentenfeest! Hierbij nodigen we alle leden, ouders en verzorgers uit voor een middag vol leuke workshops en activiteiten die worden gegeven door de talenten van onze groep. Laten we deze middag samen verhalen gaan maken!

In totaal worden er 7 workshops gegeven en kun je je opgeven voor de 3 die jou het leukst lijken:

Hiken
Help jij de schat van kapitein Gemme van Burmania terug te vinden? Bij Scouting zijn we vaak bezig met dingen als een hike en het gebruiken van kaart en kompas. In deze workshop ga je hier mee bezig. Twee eeuwen geleden is het schip van de kapitein gestrand, maar de schat is nog zoek. Door uitdagende opdrachten weet je de schat misschien wel op te sporen. 

Pionieren
Altijd al de grootste, tofste pionierwerken willen maken? Bij de workshop "Pionieren All Round" leer je hoe dit kan. Er is ruimte voor beginners en gevorderden! Door middel van samen leren en de kennis te delen gaan we iedereen het enthousiasme voor pionieren geven!

Creatief
Zoals jullie weten is de lente weer in volle gang. Het is mooi weer, de bloemetjes komen tevoorschijn en de vogeltjes fluiten weer vrolijk rond. Bij Burmania kan je natuurlijk al je creativiteit laten zien. Tijdens het talentenfeest kan je dat doen door bijvoorbeeld het meest kleurrijke vogeltje te maken of een leuk vogelhuisje. We zijn erg benieuwd naar wat jullie allemaal voor mooie dingen kunnen maken.

Koken & Stoken
De workshop Koken & Stoken bestaat uit 3 onderdelen: Vuurtheorie, Opbouw, en Culinair. Het stuk vuurtheorie zal bestaan over de basisbegrippen van stoken: brandstof, zuurstof, en hitte. Ook zal er wat verteld worden over hoe je het beste vuurtje ooit kunt opbouwen!

Spel
Welke Scout wordt nou niet enthousiast van een ouderwets potje vlaggenroof?! Wacht even; “ouderwets” is het niet, want het is tijdens het talentenfeest in een nieuw jasje gegoten! Geef je gauw op om de strijd om de vlag aan te gaan.

Theater
Speel jij de sterren van de hemel? Of juist niet? Meld je dan snel aan! Het maken van verhalen is het motto van Burmania, maar hoe breng je zo'n verhaal? Ontdek je innerlijke acteur/actrice en speel mee in het verhaal. #verhalenmaken

Muziek
Vind jij jezelf een echte muziekgek? Kom je kennis testen bij onze muziekquiz! Van muziek van afgelopen jaar, tot muziek waar je ouders nog op hebben gedanst: we hebben het allemaal! Doe mee met je familie of vrienden, en misschien kom je als winnaar uit de bus.


De opkomst is zoals jullie gewend zijn op zaterdag van 14:00-17:00, waarna er de mogelijkheid is om gezellig te blijven hangen om met z’n allen een hapje te eten. Het avondeten wordt verzorgt door onze culinaire talenten van de Burbar en we sluiten de avond af met een groot kampvuur onder begeleiding van verschillende muzikale talenten - waaronder onze eigen Rubænd.

Vanuit praktische overwegingen willen we jullie vragen je op te geven voor dit superfeest. Via de mail hebben we een opgave formulier verstuurd. We hopen je te zien op zaterdag 23 april!