Vriendendag zaterdag 11 maart

Christelijke Scoutinggroep Burmania organiseert een kijkdag voor nieuwe leden

Chr. Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden organiseert op zaterdag 11 maart een specialekijkdag. De jeugdleden van de groep mogen vrienden meenemen en ook nieuwe kinderen zijn van harte welkom om Scouting te ontdekken.

De Scoutinggroep uit Leeuwarden is de afgelopen jaren gegroeid, maar is nog niet vol. Elke zaterdag houden de leden vanaf vijf jaar zich bezig met uitdagende en avontuurlijke activiteiten, zoals bijvoorbeeld het bouwen van een eigen toren of het lopen van een puzzeltocht. Burmania wil graag iedereen de kans geven om fantastische verhalen te maken en om het samen buitenspelen bij Scouting te ontdekken. De groep zet zich daarom in om nieuwe leden te verwelkomen.

Op zaterdagmiddag 11 maart is er een kijkmiddag, speciaal voor iedereen die zich wil laten uitdagen. Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen kosteloos meedoen met de activiteiten die er die dag gepland staan. De vrijwilligers van de groep laten dan zien hoe leuk Scouting is en wat je er allemaal kunt beleven. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Burmania. Aanmelden voor het kijken kan via www.burmania.nl/kom-kijken en kan tot en met 9 maart. Mochten er vragen zijn, dan kunnen die gesteld worden door een mail te sturen naar communicatie@burmania.nl.

 

 

 

 

 

 

Verhalen maken

Met 250 jeugdleden en bijna 100 vrijwilligers is Chr. Scoutinggroep Burmania de grootste van Fryslân. Elke zaterdagmiddag worden er verhalen gemaakt op het clubgebouw 'De Vesting' in Leeuwarden. Sinds 1929 zetten enthousiaste vrijwilligers zich al in om leden een leuke zaterdagmiddag te bezorgen. De kinderen gaan naar buiten om daar een hoop bijzondere ervaringen op te doen. Ze leren samen te werken in verschillende uitdagende activiteiten. Daarnaast is er genoeg ruimte voor creativiteit en toneelspel, waar verschillende verhalen in worden verwerkt.

Sinds 1929 beleven kinderen van jong en oud iedere zaterdag de leukste avonturen in het teken van Scouting. Als één van de oudste en grootste Scoutinggroepen van Nederland weten de vrijwilligers wat er gevraagd wordt om er een onvergetelijke zaterdagmiddagvan te maken. Burmania is een christelijke Scoutinggroep waar ruimte is voor alle geloven en overtuigingen. De normen en waarden vanuit het protestantse geloof vormen een rode draad in de omgang met elkaar en de natuur.