Welkom in 2022

We gaan er weer een fantastisch Scoutingjaar van maken, waarin vele nieuwe verhalen gemaakt en verteld kunnen worden. Zaterdag aanstaande gaat Burmania los in het nieuwe jaar met de boerenkoolopkomst. Per speltak is er gewoon opkomst en daarna kun je thuis boerenkool eten. Doe jij ook mee?

Bij alles wat we doen houden we rekening met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Scouting Nederland is constant aan het kijken hoe opkomsten binnen de regels van de overheid georganiseerd kunnen worden. Kijk voor meer informatie over corona bij Burmania op www.burmania.nl/corona.

Info boerenkoolopkomst 8 januari: #burkool

Binnen de huidige maatregelen is het voor leden tot 18 jaar mogelijk om opkomsten te houden binnen de eigen speltak. Dit betekent dat de bevers, welpen, verkenners, padvindsters en explorers hun opkomsten a.s.
zaterdag weer kunnen hervatten. Deze opkomsten vinden buiten plaats en gewoon van 14.00 tot 17.00 uur (bevers 14.30 tot 16.30). Per speltak zal er ook een verzamelplek zijn, zodat de groepsgroottes klein blijven.
Deze verzamelplek zal door de speltak zelf gecommuniceerd worden.

Traditioneel gezien is de eerste opkomst van een nieuw jaar de boerenkoolmaaltijd. Helaas kunnen we een maaltijd zoals we die gewend zijn op dit moment niet organiseren. Dat betekent dat het boerenkoolfeest thuis
moet worden gehouden. Wel krijgen alle leden aan het einde van de opkomst een recept en iets lekkers mee naar huis. Je moet voor zaterdag zelf nog wel even naar de winkel voor de ingrediënten.

We roepen iedereen op om zaterdag zelf thuis boerenkool te maken. Uiteraard zijn we benieuwd hoe het koken gaat en of het smaakt. Daarom zouden we het leuk vinden als jullie 'boerenkoolfoto's' willen delen met ons. Dat kan via onze socials (Instagram: @scoutinggroep_burmania, Facebook: @sgburmania) met de #burkool of via de mail (boerenkool@burmania.nl). Zo kunnen we toch nog een Burmaniaanse boerenkoolmaaltijd organiseren, al is het niet wat we gewend zijn.