Boerenkoolmaaltijd 2021

Zaterdag 9 januari is het weer tijd voor de jaarlijkse boerenkoolmaaltijd. Helaas kan deze maaltijd vanwege de maatregelen niet op het gebouw plaatsvinden, dus kookt Burmania dit jaar met iedereen online.

Zaterdag kunnen jullie dan thuis met jullie kinderen boerenkool maken. Tijdens het maken van de boerenkool zal Radio Burmania ook een uitzending maken. Deze uitzending zal volledig in het teken staan van de boerenkoolmaaltijd. De uitzending van Radio Burmania is van 16:00-19:00. Luister ook vooral mee met deze uitzending tijdens het maken van de boerenkool, het eten van de boerenkool en het doen van de afwas. De uitzending van Radio Burmania is te beluisteren via de volgende link: https://mixlr.com/radio-burmania

Tijdens deze uitzending zouden wij het ook leuk vinden om met verschillende leden te bellen die boerenkool aan het maken zijn. Zouden jullie het thuis leuk vinden om gebeld te worden en in de uitzending te komen? Of zouden jullie het misschien zelfs leuk vinden als onze reporters bij jou thuis mee helpen koken of een hapje mee komen eten? Stuur dan een mailtje naar radio@burmania.nl en wie weet bellen wij jou wel voor in de uitzending. Opgeven kan tot vrijdagavond 20:00.

Daarnaast zijn er ook prijzen te winnen voor de beste boerenkoolfoto. Maak een zo lekker en origineel mogelijke foto van je bord met Boerenkool en stuur deze naar de Radio. Zo is er een wedstrijd voor de bevers & welpen, de verkenners & padvindsters, de explorers & stam en de leiding & plusscouts. Insturen van de foto kan via Instagram door een DM te sturen naar Radio Burmania of door een post te maken van je bord met boerenkool en daarin Radio Burmania te taggen @radioburmania en door de hashtag #BurKool toe te voegen. Mocht je nou geen Instagram hebben dan kan het ook door de foto te mailen naar radio@burmania.nl. We hopen veel leuke foto’s voorbij te zien komen op Instagram en veel winnaars bekend te kunnen maken. De foto’s kunnen tot uiterlijk 18:00 ingestuurd worden.

Voordat jullie zaterdag starten met het maken van de boerenkool, hebben wij nog een filmpje voor jullie gemaakt. Hierin laten we zien hoe je boerenkool kunt maken. Het filmpje is te zien via deze link. Bekijk dit filmpje zaterdag tijdens de opkomst en luister vooral mee naar Radio Burmania.