Communicatie Burmania rondom coronavirus

Het nieuwe seizoen is begonnen. De landelijke maatregelen omtrent het coronavirus veranderen voortdurend. Op dit moment zijn er gelukkig weer veel dingen mogelijk. Alle aanpassingen van de coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor Burmania. We houden je via deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen. Bij alles geldt dat Burmania de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van Scouting Nederland volgt.

Opkomsttijden vanaf 4 september
Met de huidige maatregelen is het mogelijk dat alle speltakken tegelijkertijd draaien. Dat betekent dat alle opkomsten vanaf 4 september weer tussen 14.00 en 17.00 uur zijn; met de bevers van 14.30 tot 16.30 uur. Wij gaan de eerste weken goed bekijken hoe het loopt en of het verantwoord gaat.

Wij respecteren dat niet iedereen mee kan of wil doen met opkomsten. Bij vragen of suggesties is het bestuur bereikbaar via communicatie@burmania.nl

Regels bij opkomsten

 • Alle opkomsten worden zoveel mogelijk buiten georganiseerd. We proberen alle ruimte op en buiten het terrein te gebruiken, zodat speltakken niet te dicht bij elkaar zitten.
 • Bij binnenkomst graag je handen desinfecteren en tijdens de opkomst regelmatig je handen wassen. 
 • Ouders/verzorgers en anderen mogen het terrein betreden, maar we vragen wel om dat zoveel mogelijk te beperken, om zo de anderhalve meter afstand te houden. 
 • De wc’s worden goed schoongemaakt. 
 • Volwassenen houden onderling anderhalve meter afstand. Kijk voor andere afstandsbeperkingen bij Scouting Nederland.    
 • Voorafgaand aan elke opkomst zal er een gezondheidscheck plaatsvinden. Beantwoord je één van de vragen in de gezondheidscheck met ‘ja’? Dan vragen wij je om thuis te blijven en je te laten testen.

Winkeltje
Soms is het tijd voor een nieuwe das of wordt je uniform te klein. Als je net lid bent geworden heb je zelfs alles nog nodig. Bij Burmania hebben we een winkeltje waar je producten kan bestellen. Het winkeltje is voorlopig elke zaterdag van 13.30 tot 14.30 uur open bij het gebouw. Bestellen kan ook online; op www.burmania.nl/winkeltje vind je een bestelformulier. Heb je vragen? Mail dan met winkeltje@burmania.nl.

Op een rijtje: wanneer blijf je thuis?
Wij willen de opkomsten in een veilige omgeving kunnen organiseren, en daarom vragen wij je om thuis te blijven in de volgende gevallen:

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur? Hoesten, verkoudsheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies
 • Ben je op dit moment in isolatie omdat je positief getest bent op het coronavirus?
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  - een huisgenoot/gezinslid of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
  - bent (terug)gekomen uit een COVID-19- risicogebied?
  - bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Ook vragen wij je om je te laten testen en het bestuur in te lichten in één van bovenstaande situaties. De regels voor jeugdactiviteiten zijn anders dan bijvoorbeeld voor scholen; kijk voor meer info bij Scouting Nederland.

Overnachtingen
Voor overnachtingen volgen we het landelijke kampprotocol.

Vragen en meer informatie
Voor meer algemene informatie kun je terecht bij Scouting Nederland.

Heb je vragen gerelateerd aan Burmania? Het bestuur is te bereiken via communicatie@burmania.nl.

Laatste update: 29-08-2021.