Communicatie Burmania rondom coronavirus

Het nieuwe seizoen is in volle gang. De landelijke maatregelen omtrent het coronavirus veranderen voortdurend. Op dit moment gelden er maatregelen, maar gelukkig zijn opkomsten voor iedereen mogelijk. Alle aanpassingen van de coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor Burmania. We houden je via deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen. Bij alles geldt dat Burmania de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van Scouting Nederland volgt.

Laatste update: 19-01-2022.

Opkomsttijden op dit moment
Met de huidige maatregelen is het mogelijk dat alle speltakken tegelijkertijd draaien. Dat betekent dat alle opkomsten vanaf 4 september weer tussen 14.00 en 17.00 uur zijn; met de bevers van 14.30 tot 16.30 uur. Wij bekijken steeds of de opkomsten verantwoord verlopen.

We zijn blij dat alle opkomsten door kunnen gaan. Samen met leeftijdsgenoten actief bezig kunnen zijn is voor kinderen en jongeren essentieel. Gelukkig komt daar in het landelijke beleid steeds meer aandacht voor. Ruimte voor bewegen als essentiële sector geeft ons de mogelijkheid het verschil te maken en Nederland gezond te houden.

Wij respecteren dat niet iedereen mee kan of wil doen met opkomsten. Bij vragen of suggesties is het bestuur bereikbaar via communicatie@burmania.nl

Regels bij en rondom opkomsten (nieuw per 19 januari)
- Alle opkomsten worden zoveel mogelijk buiten gehouden. Binnen opkomst draaien is mogelijk, maar wordt beperkt. Opkomsten zijn voor iedereen mogelijk, dus ook stam en plusscouts.
- De opkomsten zijn met je eigen speltak, dus geen groepsactiviteiten.
- Vanaf de verkenners en padvindsters zijn mondkapjes verplicht bij inactieve binnenactiviteiten, zoals knutselen en vergaderingen. Zorg dus dat je een mondkapje mee hebt.
- Er is voorlopig geen Burbar .
- Overleggen zijn fysiek mogelijk als het niet anders kan, online geniet nog steeds de voorkeur. Bij fysieke bijeenkomsten geldt 1,5 meter afstand en mondkapjes.
- Activiteiten met ouders/verzorgers en andere externen zijn niet meer mogelijk. We vragen ouders/verzorgers om buiten het hek te blijven.
- Zaterdagavond is er avondopkomst voor iedereen vanaf de explorers, vanaf 18 jaar is het laten zien van het coronatoegangsbewijs dan verplicht. De eindtijd is 24.00 uur.

Scannen QR-code (nieuw per 19 januari)
Bij Burmania moeten we in sommige gevallen gaan werken met de QR-code. Hieronder leggen we uit hoe we dat gaan aanpakken. Scouting Nederland heeft een statement uitgebracht over het scannen van de QR-code. Scouting wil zich namelijk inzetten om het coronavirus terug te dringen, maar het invoeren van het coronatoegangsbewijs tast wel het open karakter van de vereniging aan. Met deze nieuwe maatregelen wordt Scouting opnieuw voor grote uitdagingen gezet. We doen ons best om de maatregelen zo goed als mogelijk uit te voeren. Bekijk het volledige statement hier.

QR-code tijdens opkomsten:

 • Bevers, welpen, scouts en explorers tot 18 jaar én de leiding van deze speltakken hoeven géén QR-code te scannen tijdens opkomsten en overnachtingen.
 • Stamleden van 18 jaar en ouder zijn verplicht om een QR-code te scannen voor de opkomst of overnachting als die (gedeeltelijk) binnen plaatsvindt.

QR-code tijdens andere activiteiten:

 • Bij andere activiteiten dan de opkomsten is iedereen van 18 jaar en ouder verplicht om een QR-code te scannen als deze activiteit (gedeeltelijk) binnen plaatsvindt.
 • Alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder die géén leiding zijn maar wel een taak hebben, hoeven geen QR-code te laten zien. Na de activiteit gaan ze naar huis.

Afstand houden (update per 23 december)
- Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden.
- Leiding hoeft geen afstand te houden tot bevers en welpen, maar 1,5 meter is wel een veilige afstand.
- (Bege)leiding houdt bij scouts en explorers 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan.
- Leden van 18 jaar en ouder houden altijd 1,5 meter afstand, tenzij dat bij sport- en spelactiviteiten niet kan: ook bij het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Kampen en overnachtingen (nieuw per 28 november)
Kampen en overnachtingen zijn helaas niet meer mogelijk aangezien het gebouw om 17.00 uur dicht moet.

Installaties (nieuw per 13 november)
Door de nieuwste maatregelen is het helaas niet meer mogelijk om een installatie te organiseren met ouders/verzorgers.   

Winkeltje (update per 28 november)
Soms is het tijd voor een nieuwe das of wordt je uniform te klein. Als je net lid bent geworden heb je zelfs alles nog nodig. Bij Burmania hebben we een winkeltje waar je producten kan bestellen. Het winkeltje is voorlopig alleen online open. Bestellen kan via www.burmania.nl/winkeltje met een bestelformulier. Heb je vragen? Mail dan met winkeltje@burmania.nl.

Op een rijtje: wanneer blijf je thuis?
Wij willen de opkomsten in een veilige omgeving kunnen organiseren, en daarom vragen wij je om thuis te blijven in de volgende gevallen:

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur? Hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies
 • Ben je op dit moment in isolatie omdat je positief getest bent op het coronavirus?
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  - een huisgenoot/gezinslid of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
  - bent (terug)gekomen uit een COVID-19- risicogebied?
  - bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Ook vragen wij je om je te laten testen en het bestuur in te lichten in één van bovenstaande situaties. De regels voor jeugdactiviteiten zijn anders dan bijvoorbeeld voor scholen; kijk voor meer info bij Scouting Nederland.

Vragen en meer informatie
Voor meer algemene informatie kun je terecht bij Scouting Nederland.

Heb je vragen gerelateerd aan Burmania? Het bestuur is te bereiken via communicatie@burmania.nl.