Communicatie Burmania rondom coronavirus

Het seizoen is in volle gang. Op 4 november zijn de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus weer aangescherpt, wat ook gevolgen heeft voor Burmania. Burmania houdt je op deze pagina op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. Bij alles geldt dat Burmania de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van Scouting Nederland volgt.

Opkomsttijden
Scouting heeft voor jeugdleden t/m 17 jaar nog steeds een uitzondering op de overheidsmaatregelen, waar we heel blij mee zijn. Voor Scouting blijft daarom de focus liggen op het continueren van de reguliere opkomsten voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar. De stam en plusscouts blijven geen fysieke opkomst hebben, maar kunnen online draaien.

Toch worden de opkomsttijden van Burmania per zaterdag 7 november een beetje anders. Alle opkomsten duren voorlopig namelijk twee uur. Dit doen we omdat het op bepaalde momenten afgelopen zaterdagen toch druk op het terrein was en omdat we in onze speelruimte zijn beperkt, doordat we dichtbij het gebouw moeten blijven. Met de nieuwe tijden hopen we het aantal mensen nog meer te spreiden.

We snappen dat weer nieuwe tijden lastig zijn, maar we hopen op begrip. Het is daarnaast logisch dat niet iedereen mee kan of wil doen en misschien liever thuis blijft. Onze oproep is ook om de maatregelen met de kinderen te bespreken, zodat het voor hen ook helder is. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen, zeker in deze tijd. We hopen door opkomsten aan te bieden kinderen en jeugd toch een plezierige tijd te geven.

Kijk hieronder voor de tijden per speltak. Deze tijden houden we tot nader orde aan. 

       

Sinterklaas
Op zaterdag 5 december a.s. vieren we weer Sinterklaas bij Burmania. Het zal dit jaar wel anders zijn dan normaal, vanwege de huidige coronamaatregelen. We hanteren verschillende tijden per speltak om de drukte op en rondom het gebouw zoveel mogelijk te verspreiden. Deze tijden zijn anders dan die van normale opkomsten. De tijden gelden alleen op 5 december. Kijk hier voor alle tijden en meer informatie over de Sinterklaas opkomst (nieuw per 25 november). 

Opkomsten
- Alle opkomsten worden buiten georganiseerd, tenzij het slecht weer is. Dat geldt ook voor de opening en sluiting. Gebruik van het gebouw wordt beperkt.
- Opkomsten worden op eigen terrein of in de directe omgeving van De Vesting georganiseerd, dus geen uitjes. Er worden geen externen uitgenodigd, kijkers zijn wel van harte welkom. Bij slecht weer wordt gebruik gemaakt van de eigen ruimte (nieuw per 4 november).
- Een aantal dagen voor elke opkomst wordt er een gezondheidscheck gedaan. Deze gegevens bewaren we omdat ze belangrijk zijn voor de veiligheid van de opkomst, maar ze worden meteen na de opkomst verwijderd (nieuw per 11 november).
- Per speltak is er een hek dat als in- en uitgang wordt gebruikt. Dit overzicht vind je in bovenstaande afbeeldingen.
- De stam en de plusscouts hebben geen fysieke opkomst meer en kunnen online opkomst hebben (nieuw per 14 oktober).
- Bij binnenkomst graag je handen desinfecteren en tijdens de opkomst regelmatig je handen wassen.
- Wij vragen ouders/verzorgers en anderen om het terrein niet te betreden, om zo de anderhalve meter afstand te houden. Kinderen graag bij het hek afzetten.
- Als een speltak klaar is, worden de wc’s schoongemaakt.
- Volwassenen houden onderling anderhalve meter afstand. Kijk voor andere afstandsbeperkingen bij Scouting Nederland.
- Ben je naar een land op reis geweest dat een oranje reisadvies had? Ben je in afwachting van een test? Of heb je klachten? Dan vragen we je nadrukkelijk om thuis te blijven, je te laten testen en het bestuur op de hoogte te brengen. Kijk ook bij Scouting Nederland (zie link hierboven).
- Per speltak is er een toezichthouder, die aanspreekpunt is voor de handhaving van de regels.
- Installaties kunnen voorlopig niet met ouders/verzorgers plaatsvinden en worden uitgesteld.
- Uniform en toebehoren kunnen niet meer fysiek bij het winkeltje worden gekocht. Dit kan wel online: www.burmania.nl/winkeltje of via de mail: winkeltje@burmania.nl. De uniformen worden door de leiding uitgedeeld aan de kinderen (nieuw per 4 november).

Overnachtingen
- Overnachtingen en weekenden weg kunnen voorlopig niet doorgaan. 

Leidingactiviteiten
- Kort voor en na de opkomst voorbereiden en evalueren wordt beperkt tot het strikt noodzakelijke. Doe dit vooral thuis of online. Na een opkomst gaat iedereen direct naar huis. Blijf niet hangen op of rondom het terrein (nieuw per 4 november).
- Het gebouw is uiterlijk 18.30 uur dicht (nieuw per 4 november).
- Alle vergaderingen vinden online plaats (nieuw per 14 oktober).
- Er is voorlopig geen Burbar.
- Leidingactiviteiten op de zaterdagavond gaan voorlopig niet fysiek door, online kan natuurlijk wel.
- Het gebouw kan niet langer gebruikt worden voor overleg of andere activiteiten. Alleen voor opkomsten voor speltakken t/m 17 jaar is het gebouw open (nieuw per 4 november). 

Vragen en meer informatie
Voor meer algemene informatie kun je terecht bij Scouting Nederland.

Heb je vragen gerelateerd aan Burmania? Het bestuur is te bereiken via groepsbestuur@burmania.nl.

Laatste update: 25-11-2020.