Communicatie Burmania rondom coronavirus

Het seizoen is in volle gang en de zomerkampen staan zelfs al voor de deur. De landelijke maatregelen omtrent het coronavirus veranderen voortdurend. In februari kon Scouting weer opstarten en sinds mei zijn er weer meer dingen mogelijk. Alle aanpassingen van de coronamaatregelen hebben ook gevolgen voor Burmania. We houden je via deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen. Bij alles geldt dat Burmania de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van Scouting Nederland volgt.

Opkomsttijden vanaf 12 juni
Bij Burmania willen we de opkomsten zo veilig mogelijk terug naar ‘normaal’ brengen. Dat betekent dat de opkomsttijden steeds dichter bij elkaar komen te liggen, en dat steeds meer speltakken tegelijkertijd op het gebouw kunnen zijn. Daarom is er, naar aanleiding van de nieuwe versoepelingen, besloten om de opkomsten in twee tijdvakken uit te voeren:

12:30 - 15:00      15:30 - 18:00
Bevers Castor (13.00-15.00)      Gemmetroep
Bevers Pollux (13.00-15.00)      Loortroep
Horde 1      Bedezovendel
Horde 2      Bestervendel
Horde Phi      Explorers
Drintelkring      Stam
Woepskring

Deze tijden gaan zaterdag 12 juni a.s. in en houden we tot zomerkamp. Wij respecteren dat niet iedereen mee kan of wil doen met de buitenopkomsten en dat de tijden soms niet goed uitkomen. Bij vragen of suggesties is het bestuur bereikbaar via communicatie@burmania.nl

Regels bij opkomsten

 • Alle opkomsten worden zoveel mogelijk buiten georganiseerd, dus ook de opening en sluiting. Gebruik van het gebouw wordt beperkt.
 • Per 19 mei mogen de stam en plusscouts weer buitenopkomsten houden, onder voorwaarden (nieuw per 20 mei).
 • Bij binnenkomst graag je handen desinfecteren en tijdens de opkomst regelmatig je handen wassen. 
 • Wij vragen ouders/verzorgers en anderen om het terrein niet te betreden, om zo de anderhalve meter afstand te houden. Kinderen graag bij het hek afzetten en niet blijven kijken
 • Opkomsten buiten het terrein kunnen, maar vermijd drukte (nieuw per 9 juni). 
 • Als een speltak klaar is, worden de wc’s schoongemaakt. 
 • Volwassenen houden onderling anderhalve meter afstand. Kijk voor andere afstandsbeperkingen bij Scouting Nederland.    
 • Per speltak is er een toezichthouder, die aanspreekpunt is voor de handhaving van de regels.
 • Voorafgaand aan elke opkomst zal er een gezondheidscheck plaatsvinden. Beantwoord je één van de vragen in de gezondheidscheck met ‘ja’? Dan vragen wij je om thuis te blijven en je te laten testen.

Installaties (nieuw per 9 juni)
Installaties zijn weer mogelijk. Dit wordt door de speltak zelf georganiseerd op een moment dat er geen andere speltakken zijn.

Zomerkampen (update per 1 juli)
Vanuit Scouting Nederland is er een kampprotocol voor 2021 ontwikkeld (kijk op www.samenopkamp.nl). In de voorbereiding van de kampen kunnen we dit protocol gebruiken. De aanmeldingsformulieren staan klaar en vragen we iedereen om zich aan te melden. Ook als je niet meegaat, graag het formulier invullen. Kijk op www.burmania.nl/aanmelding-zomerkampen. We hebben een overzicht gemaakt hoe je alle speltakken online kunt volgen tijdens de kampen, kijk hier.

Winkeltje (nieuw per 1 april)
Soms is het tijd voor een nieuwe das of wordt je uniform te klein. Als je net lid bent geworden heb je zelfs alles nog nodig. Bij Burmania hebben we een winkeltje waar je producten kan bestellen. Op dit moment kan dat alleen online. Op www.burmania.nl/winkeltje vind je een bestelformulier. We geven de bestelde kleding vervolgens af bij de leiding van je eigen speltak en betalen gebeurt achteraf via incasso. Heb je vragen? Mail dan met winkeltje@burmania.nl.

Op een rijtje: wanneer blijf je thuis?
Wij willen de opkomsten in een veilige omgeving kunnen organiseren, en daarom vragen wij je om thuis te blijven in de volgende gevallen:

 • Je bent op reis geweest naar een land dat een oranje reisadvies heeft.
 • Je hebt klachten die passen bij COVID-19.
 • Je bent in afwachting van een coronatest.
 • Een huisgenoot is in afwachting van een coronatest en heeft koorts en/of benauwdheidsklachten.

Ook vragen wij je om je te laten testen en het bestuur in te lichten in één van bovenstaande situaties. De regels voor jeugdactiviteiten zijn anders dan bijvoorbeeld voor scholen; kijk voor meer info bij Scouting Nederland.

Nieuw per 26 maart: Kinderen en begeleiders met bekende chronische luchtwegklachten zoals astma of hooikoorts zonder koorts en benauwdheid kunnen naar de opkomst. Bij verergering van de bekende klachten of het ontstaan van nieuwe klachten blijven leden thuis.

Overnachtingen (nieuw per 23 april)
Naast de verruiming van de opkomsttijden is het na de meivakantie ook mogelijk om weer overnachtingen te plannen. Overnachtingen en weekenden worden door de speltakken zelf gepland.

Leidingactiviteiten

 • Bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen kunnen weer fysiek doorgaan (nieuw per 9 juni).
 • Er is voorlopig geen normale Burbar, maar er wordt wel voor een hapje gezorgd bij de leidingactiviteiten (nieuw per 9 juni). 
 • Leidingactiviteiten worden per 12 juni weer opgestart, onder voorwaarden (nieuw per 9 juni). 

Vragen en meer informatie
Voor meer algemene informatie kun je terecht bij Scouting Nederland.

Heb je vragen gerelateerd aan Burmania? Het bestuur is te bereiken via communicatie@burmania.nl.

Laatste update: 01-07-2021.