Communicatie Burmania rondom coronavirus

Burmania is vanaf zaterdag 9 mei weer begonnen met de buiten opkomsten, met de nodige aanpassingen uiteraard. Daarnaast weten we in de week van 8 juni of wij op zomerkamp kunnen. Deze situatie roept wellicht veel vragen op. Daarom houdt Burmania je op deze pagina op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. Bij alles geldt dat Burmania de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van Scouting Nederland volgt.

Fysieke opkomsten
Wat zijn de tijden van de fysieke opkomsten?
Vanaf zaterdag 23 mei draaien alle speltakken weer opkomst. Elke speltak heeft vanaf dan zijn eigen tijden:

13:00 – 15:00 Bevers Castor / Bevers Pollux
13:00 – 16:00 Horde 1
13:30 – 16:30 Drintel
14:00 – 17:00 Woeps
14:30 – 17:30 Horde Phi
15:00 – 18:00 Horde 2
15:30 – 18:30 Bedezo
16:00 – 19:00 Loor
16:30 – 19:30 Gemme
19:00 – 21:00 Explo’s
19:00 – 21:00 Stam

Ook de plusscouts mogen weer opkomst draaien, op de eerste vrijdagavond van de maand.

Welke maatregelen zijn er getroffen?
Er zijn verschillende maatregelen getroffen, zo worden er bijvoorbeeld alleen buitenactiviteiten gedaan, worden ouders/verzorgers gevraagd niet op het terrein te komen en wordt er beperkt gebruik gemaakt van het sanitair. Wij nemen alle richtlijnen van Scouting Nederland in acht, die kun je hier bekijken. Naast Scouting Nederland heeft Burmania contact met Scouting Regio Fryslân en de gemeente Leeuwarden. Alle ouders/verzorgers zijn door de leiding ingelicht over de maatregelen en uiteraard is er ruimte voor overleg als er vragen of onduidelijkheden zijn.

Online opkomsten: digitaal verhalen maken
Worden er ook online opkomsten gehouden?
BURonline is afgelopen, maar Radio Burmania zendt wel tot juli uit. Elke zaterdag tussen 13:00 en 19:00 uur wordt Radio Burmania uitgezonden. Er is ruimte voor muziek, spelletjes en natuurlijk de opkomsten op zaterdag. Radio Burmania is te beluisteren via www.burbus.nl.

Zomerkamp (FAQ)
Gaat het zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie door?
JA, we mogen op kamp. Daar zijn we als scoutinggroep natuurlijk ontzettend blij mee. We zijn er echter nog niet. Er is vanuit Scouting Nederland een protocol opgesteld waar we ons aan moeten houden tijdens de zomerkampen. We zijn als groep en speltakken druk bezig om een zomerkamp in dit nieuwe jasje te passen. Ook zijn we afhankelijk van de regels van de kamplocaties. We kunnen daarom niet met 100% zekerheid zeggen dat de zomerkampen doorgaan. We gaan er uiteraard vol voor, maar garantie is er gewoonweg niet.

Lopen de incasso’s door?
Ja, omdat we er van uit gaan dat het kamp doorgaat, lopen de incasso’s ook gewoon door. Vragen? Stel ze via ledenadministratie@burmania.nl.

Staan de kampaanmeldingen open?
Ja, ook de kampaanmelding per speltak via Scouts Online blijft open. Kijk voor alle informatie over het aanmelden op onze speciale sitepagina.

Komt er nog voorlichting over kamp?
Ja, als het kamp doorgaat, is er in juni een mogelijkheid om informatie te krijgen over kamp en vragen te stellen. De ouders/verzorgers worden hierover geïnformeerd.

Waar kan ik de bekendmaking van de kampthema’s vinden?
Op 16 mei zijn op Radio Burmania de kampthema’s per speltak via een hoorspel bekendgemaakt. Op het Youtubekanaal van Radio Burmania zijn de fragmenten terug te horen en kom je er achter wat het thema van jouw kamp is.

Zomerkamp update (m.b.t. Covid-19 omstandigheden)
25 juni is er een vernieuwd protocol geschreven door Scouting Nederland, vanwege de wijzigingen die bekend zijn gemaakt bij persconferentie op 24 juni. Check ons nieuwsbericht om meer te lezen over het goede nieuws!

Vragen en meer informatie
Voor meer algemene informatie kun je terecht bij Scouting Nederland.

Heb je vragen gerelateerd aan Burmania? Het bestuur is te bereiken via secretaris@burmania.nl.

Laatste update: 26-06-2020.