Natuurwerkdag 2016 bevers scouting leeuwarden

Terugblik op de Natuurwerkdag 2016

Snoeien, bijpunten, knippen, zagen en opruimen. Burmania heeft zijn steentje weer bijgedragen aan de Natuurwerkdag op 5 november 2016. Ieder jaar besteden ongeveer 14.000 vrijwilligers hun tijd en energie aan deze dag en dragen zij bij aan het onderhoud van de natuur. De grootste groep vrijwilligers bestond wederom uit scouts. Daar mogen we met alle scoutinggroepen best wel trots op zijn. Chapeau!

De bevers, Horde 1 (jongenswelpen), Gemme Troep en De Loor Troep hebben de handen uit de mouwen gestoken voor de natuur! Elke speltak had zijn eigen locatie waar ze hard gewerkt. Uiteraard werd er ook genoeg gelachen en gezellig gedaan tussen de werkzaamheden door. Benieuwd waar de speltakken een handje geholpen hebben?

Bevers: Leerschool Permacultuur Friesland

De bevers hebben in de tuin van Leerschool Permacultuur Friesland meegeholpen met het aanleggen van een pad van houtsnippers. Er is uiteindelijk een grote bult houtsnippers opgegaan! Binnen no time waren de bevers klaar en werden zij beloond met een paddenstoelen speurtocht in de tuin van de Oerfloed. Geslaagde dag!Horde 1: Stichting Vrienden van de Wâldhuskes

De jongenswelpen van Horde 1 hebben meegeholpen met het snoeien van de zaailingen, zodat de heide weer kan groeien op het heideveld in de buurt van Houtigehage. Na afloop hebben ze met elkaar bij Harrieharrewar nog pannenkoeken gegeten en een appeltje genuttigd. Zeer verdiend!Gemme & De Loor Troep: Leeuwarder Bos

Op de Natuurwerkdag van 2016 hebben de jongens van de Gemme en De Loor Troep zich verzameld aan de Vierhuisterweg in het Leeuwarder Bos. In alle vroegte om 9:20 zijn zij aan de slag gegaan met snoeien en opruimen van de bomen langs de paden in het bos. Kortom, een actieve en gezellige ochtend!Zelf aan de slag met de natuur?

Meer weten over de Natuurwerkdag en wil je zelf misschien meehelpen in 2017? Neem gerust een kijkje op www.natuurwerkdag.nl!