Zomerkampen 2020

Het is een lange tijd spannend geweest, maar we mogen deze zomervakantie onder voorwaarden op zomerkamp en mooie avonturen beleven. Het hoogtepunt van het scoutingseizoen! Daar zijn we als scoutinggroep natuurlijk ontzettend blij mee. We zijn er echter nog niet. Er is vanuit Scouting Nederland een protocol opgesteld waar we ons aan moeten houden tijdens de zomerkampen. We zijn als groep en speltakken druk bezig om een zomerkamp in dit nieuwe jasje te passen. Ook zijn we afhankelijk van de regels van de kamplocaties. We kunnen daarom niet met 100% zekerheid zeggen dat de zomerkampen doorgaan. We gaan er uiteraard vol voor, maar garantie is er gewoonweg niet. Wil je meer weten? Check https://wegaanopzomerkamp.nl/veelgestelde-vragen o.a. voor veel gestelde vragen.

Geef je z.s.m. op voor het zomerkamp

Het is ontzettend belangrijk dat de opgave voor het zomerkamp van jou of je kind gedaan wordt. Je kan de inschrijving voor het zomerkamp regelen via één van de onderstaande links in Scouts Online. Graag ook z.s.m. via het formulier doorgeven als jijzelf of je kind niet meegaat.

Castor kolonie: jeugdleden / leiding
Pollux kolonie: jeugdleden / leiding
Horde 1: jeugdleden / leiding
Horde 2: jeugdleden / leiding
Horde phi: jeugdleden / leiding
Woeps: jeugdleden / leiding
Drintel: jeugdleden / leiding
Gemmetroep: jeugdleden / leiding
Loortroep: jeugdleden / leiding
Bedezovendel: jeugdleden / leiding
Explorers: jeugdleden / begeleiding
Roverscouts/stam: jeugdleden / begeleiding

 

Problemen met Scouts Online? Neem dan contact op met secretaris Meindert Reitsma (secretaris@burmania.nl) of de ledenadministratie.

Het protocol: Belangrijkste aspecten en het complete overzicht

  • Kampbubbel: Met je speltak ben je op zomerkamp. Dit zorgt voor een eigen kampbubbel. Hier gaan wij ons zoveel mogelijk aan houden.
  • De focus ligt op buiten zijn. Hoe meer buiten, hoe minder kans op eventuele verspreiding.
  • Extra hygiëne: Er worden extra maatregelen genomen voor hygiëne.
  • Meer rust: Er wordt geadviseerd om meer rustmomenten in te plannen.

Er zijn twee protocollen. Vertaald van leeftijden naar speltakken gaat het om de volgende protocollen per speltak:

Voor de roverscouts gelden nog een aantal afwijkende richtlijnen, maar verder volgen zij ook het protocol.

Verhalen maken

Het belangrijkste is dat we op kamp mogen, we hebben er enorm veel zin in! Sport, spel, kampvuur, verhalen maken en toneel. Elke speltak heeft een eigen kamp thema, van daar uit zullen de spelen in die week bedacht worden. De leiding draagt daarbij ook verkleedkleding van www.feestkleding365.nl of de kinderen ook kamp kleding nodig hebben is benoemd in de kampbrief.

De bekendmaking van de thema's zijn terug te vinden op ons YouTube kanaal

Vragen omtrent kampgeld

De incasso’s gaan op de gebruikelijke wijze. Alle info hierover is terug te vinden via deze link.

Het organiseren van een zomerkamp kost geld, niet alleen worden er tijdens het zomerkamp kosten gemaakt, maar ook juist voor het kamp plaats vindt. Mocht vanwege onvoorziene omstandigheden het zomerkamp niet door kunnen gaan, zullen wij allen gezamenlijk gemaakte kosten moeten dragen.

Tot slot: Het wordt een top week

Wij zullen als groep er alles aan doen om er een fantastische week van te maken voor de kinderen en ons te houden aan het protocol. Het zijn ondanks het goede nieuws gekke tijden. We vragen daarom ook om jullie geduld en flexibiliteit. Zodra de uitwerking van de protocollen klaar is, zullen wij iedereen op de hoogte brengen. Op naar een prachtige week met ongekend mooie verhalen. Saluut af.