90 jaar Burmania

Al 90 jaar lang worden er avonturen beleefd bij Burmania. Dit jaar mogen we hierop terugkijken en sterke verhalen over vroeger met elkaar delen, maar gaan we vooral ook nieuwe avonturen beleven. Dat is namelijk wat we al 90 jaar met veel succes doen: verhalen maken. We willen uitdagingen aangaan, zou het ons bijvoorbeeld lukken om 90 uur onafgebroken radio te maken en uit te zenden? Of kunnen we met een zelf gebouwd vlot de Elfstedentocht varen?

2019 is een bomvol jaar, waarin we met veel activiteiten ons jubileum vieren en tegelijk ook aan zoveel mogelijk mensen willen laten zien waar scouting bij Burmania voor staat. Op deze pagina lees je alles over 2019 en word je op de hoogte gehouden van de activiteiten.

16 maart: Spooktocht

Durf jij het aan? De eerste speciale jubileumactiviteit is een spannende tocht die je nog lang bij zal blijven. Laat je samen met je leeftijdgenoten uitdagen. Deze activiteit is op zaterdagavond; om het nog een stukje spannender te maken. De spooktocht is voor alle leeftijden en ouders/verzorgers zijn ook welkom om mee te lopen. Daarnaast mag je ook al je vrienden en familie meenemen, om ze te laten zien wat scouting is.

11 en 12 mei: Jubileumweekend

Het hoogtepunt van 2019: een weekend voor alle Burmanianen met activiteiten in een speciaal thema. Familie en vrienden zijn ook van harte welkom. Twee dagen lang word je ondergedompeld in de leukste scoutingactiviteiten, dus dit is je kans om scouting te beleven. De aanmelding voor het weekend is geopend, klik hieronder voor meer informatie. 

15-16 juni: Radio Burmania

Na een succesvolle editie tijdens de Jota van 2018, komt er in juni een volledig nieuwe uitzending van Radio Burmania. Deze uitzending zal in het teken staan van: De Burmania top 90, Burmania Bands, Kampvuur en héél véél muziek. Natuurlijk komen alle speltakken van Burmania ook voorbij. Zet de radio dus maar vast klaar!

12-20 juli: Zomerkamp

Elk jaar is het zomerkamp het hoogtepunt, waar je de gaafste avonturen beleeft. In 2019 krijgen de kampen zelfs een extra sausje. De bevers en welpen zitten allemaal op een andere plek in Nederland, maar de verkenners en padvindsters gaan naar het buitenland. Net als anders trekken de explorers en stam ook over de grens. De precieze data van het kamp hangen af van je speltak. De aanmelding voor de kampen is geopend. Kijk hier voor meer informatie.

7 september: Vossenjacht en overvliegen

Op 7 september wordt het seizoen 2019/2020 geopend met een grote vossenjacht in de binnenstad. De kinderen mogen op zoek naar gek verklede typetjes, met als doel om te meeste te vinden. Hierna gaan we met z’n allen naar het Rengersprak waar het overvliegen plaatsvindt. Dat betekent dat de oudste kinderen van een speltak een parcours afleggen, waarna ze officieel bij de volgende leeftijdsgroep horen.

28 september: Kampvuurfestival

Hoor je het zingen van het vuur? Kampvuur zit in het DNA van scouts. Het is het uitgelezen moment om verhalen met elkaar te delen. Op 28 september houden we een festival waar we onze outdoor kwaliteiten kunnen laten zien: primitief koken, pionieren, fikkie stoken, en optredens rond het kampvuur. Een avond voor de kampvuurliefhebbers.

November: Mega-spel

In het najaar gaan we Leeuwarden op zijn kop zetten met een groot spel ergens in de stad. Bij Burmania speel je elke zaterdag het spel van scouting, maar de uitdaging zit in grote en creatieve spelen en dan vooral in dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Heel Leeuwarden mag weten dat Burmania 90 jaar is en wat scouting is. 

Download achtergrond

90 jaar Burmania constant op zak? Download jouw favoriet van het 90 jaar Burmania pakket en zet hem als je achtergrond.

Download jouw achtergrond

Jubileumboek: verhalen vertellen

Wat zijn verhalen waard als ze niet bewaard en verteld worden? Daarom wordt in 2019 een jubileumboek over Burmania uitgegeven, wat echt een verhalenboek moet worden. Het boek geeft een portret van Burmania van de afgelopen jaren. Heb je een leuk verhaal of iets anders? Stuur het dan op naar de redactie: jubileumboek@burmania.nl.

December: Teambuilding

Zonder leiding en andere vrijwilligers is er geen Burmania. In december staat er daarom een speciale teambuildingactiviteit voor de leiding op het programma om hen te bedanken en terug te kijken op 2019.