90 jaar Burmania

Al 90 jaar lang worden er avonturen beleefd bij Burmania. Dit jaar mogen we hierop terugkijken en sterke verhalen over vroeger met elkaar delen, maar gaan we vooral ook nieuwe avonturen beleven. Dat is namelijk wat we al 90 jaar met veel succes doen: verhalen maken. We willen uitdagingen aangaan, zou het ons bijvoorbeeld lukken om 90 uur onafgebroken radio te maken en uit te zenden? Of kunnen we met een zelf gebouwd vlot de Elfstedentocht varen?

2019 is een bomvol jaar, waarin we met veel activiteiten ons jubileum vieren en tegelijk ook aan zoveel mogelijk mensen willen laten zien waar scouting bij Burmania voor staat. Op deze pagina lees je alles over 2019 en word je op de hoogte gehouden van de activiteiten.

7 september: Vossenjacht en overvliegen

Op 7 september wordt het seizoen 2019/2020 geopend met een grote vossenjacht in de binnenstad. De kinderen mogen op zoek naar gek verklede typetjes, met als doel om te meeste te vinden. Hierna gaan we met z’n allen naar het Rengersprak waar het overvliegen plaatsvindt. Dat betekent dat de oudste kinderen van een speltak een parcours afleggen, waarna ze officieel bij de volgende leeftijdsgroep horen.

28 september: Burnmania

Hoor je het zingen van het vuur? Kampvuur zit in het DNA van scouts. Het is het uitgelezen moment om verhalen met elkaar te delen. Op 28 september houden we een festival waar we onze outdoor kwaliteiten kunnen laten zien: primitief koken, pionieren, fikkie stoken, en optredens rond het kampvuur. Een avond voor de kampvuurliefhebbers.

Vanaf 19:00 barst het spektakel los met activiteiten in het thema van outdoor en vuur. Aansluitend vindt om 21:00 hét moment van plaats. Het kampvuur. Niet zo maar een kampvuur, maar een Burmania kampvuur!

bingo burmania

11 oktober: Burmania Bingo

Bingo! Op 11 oktober organiseert Burmania een gezellige bingo avond. Niet zo maar een bingo avond, maar een Burmania bingo avond. Dit betekent natuurlijk naast het oudhollands afstempelen ook entertainment! Bestel nu je bingokaarten en maak kans op fantastische prijzen. Ga jij naar huis met de hoofdprijs? Let op: We hebben maximaal 90 plekken en iedereen (leden & niet-leden) boven de 18 jaar is welkom.

9 november: Mega-spel

In het najaar gaan we Leeuwarden op zijn kop zetten met een groot spel ergens in de stad. Bij Burmania speel je elke zaterdag het spel van scouting, maar de uitdaging zit in grote en creatieve spelen en dan vooral in dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Heel Leeuwarden mag weten dat Burmania 90 jaar is en wat scouting is. 

Download achtergrond

90 jaar Burmania constant op zak? Download jouw favoriet van het 90 jaar Burmania pakket en zet hem als je achtergrond.

Download jouw achtergrond

Jubileumboek: verhalen vertellen

Wat zijn verhalen waard als ze niet bewaard en verteld worden? Daarom wordt in 2019 een jubileumboek over Burmania uitgegeven, wat echt een verhalenboek moet worden. Het boek geeft een portret van Burmania van de afgelopen jaren. Heb je een leuk verhaal of iets anders? Stuur het dan op naar de redactie: jubileumboek@burmania.nl.

7 & 8 december: Teambuilding

Zonder leiding en andere vrijwilligers is er geen Burmania. In december staat er daarom een speciale teambuildingactiviteit voor de leiding op het programma om hen te bedanken en terug te kijken op 2019.

Terugblik op activiteiten

16 maart: Spooktocht

Niet alleen het weer was spookachtig op zaterdag 16 maart, maar ook in en rondom De Vesting liepen gek verkleedde en geschminkte typetjes rond. Je werd uitgedaagd om de spoken te weerstaan en de tocht te volbrengen. Met de tocht belandde je op kamp in het bos van Doldersum. Dat betekent op de fiets er naar toe, door de hudo lopen, gebeten worden door een teek en drie keer bellen bij het leidingterrein. De tocht liep zelfs via twee zelfgemaakte bruggen over het terrein van de Asgaard achter het gebouw. 

11 en 12 mei: Jubileumweekend

Op 11 mei verzamelden bijna 400 Burmanianen zich in het bos van Elp om samen de verjaardag van Burmania te vieren. Het bleek dat een negentigjarig oud-patrouillelid door het raam was geklommen en terecht was gekomen in Bambilië. In dit magische land gingen we op zoek en kwamen we onder andere kabouters en een draak tegen. Via grote spelen, een kampvuurprogramma met de Rubaend, een spooktocht en een kerkdienst werd het patrouillelid gevonden door zijn oude patrouille.

15-16 juni: Radio Burmania

Op 15 en 16 juni hebben we maar liefst 28 uur live radio gemaakt vanuit de kampvuurkuil. Met diverse programma’s, live muziek, quizzen en heel veel goede muziek, was het een fantastisch evenement. Dit alles hebben we afgesloten met de Top 90, waarop vele Burmanianen hebben gestemd.

12-20 juli: Zomerkamp

Elk jaar is het zomerkamp het hoogtepunt, waar je de gaafste avonturen beleeft. In 2019 krijgen de kampen zelfs een extra sausje. De bevers en welpen zitten allemaal op een andere plek in Nederland, maar de verkenners en padvindsters gaan naar het buitenland. Net als anders trekken de explorers en stam ook over de grens. De precieze data van het kamp hangen af van je speltak. De aanmelding voor de kampen is geopend.